Camping de Veldscholte

De omgeving

In de omgeving van...

Buurse, Overijssel, Twente

Buurse ligt in Overijssel, in de regio Twente en is een kerkdorp van de gemeente Haaksbergen. Het ligt zoals men vroeger zei ‘onder de rook van Enschede’ en is één van de mooiste plekjes van Twente! Natuur in al haar glorie! Het buitengebied is zeer uitgestrekt en grenst aan Duitsland. Buurse is bekend om het Buurserzand, het Buursermeertje, de Bommelas, het Witteveen, de Huurnerbulten en het Buurser- en Haaksbergerveen.

De camping ligt te midden van mooie natuurgebieden en in de omgeving van zwem- en viswater. Wanneer u het terrein van de camping verlaat, bevindt u zich gelijk midden in een gebied van bossen, zacht glooiende akkers, weilanden en heidevelden met vennen (oa. Buurserzand, Haaksbergerveen, Witte Veen en Aamsveen). Daarnaast is de camping gelegen op loopafstand van het dorpje Buurse.

Buurserzand

Highlights

Aangeraden door de gasten

Buurserzand
Rondom het Buurserzand vindt u heidevelden met 150 jaar oude unieke jeneverbesstruiken, gemengde bossen en glooiende landbouwgronden. Het gebied bestaat voor een groot gedeelte uit heide en bossen en bestrijkt zo’n 455 hectare. Deze gebieden worden milieuvriendelijk onderhouden door runderen en schapen. Het is er heerlijk wandelen en er zijn diverse fiets- en wandelmogelijkheden.

’s Avonds nog even een kort rondje wandelen? Loop de zandweg uit en volg het pad langs de Buurserbeek of bewandel het ‘Buurse ommetje’ (1,2 km) welke om onze camping heenloopt. Lees meer

Witte veen
Het Witte Veen is een heide en bosgebied van 315 ha en ligt deels in Buurse en deels over de Duitse grens. In dit gebied lopen de Schotse Hooglanders vrij rond te grazen en er zijn veel kikkerpoelen gecreëerd voor de reptielen en de watervogels. Aan de Duitse kant ligt restaurant de Haarmühle met een authentieke watermolen, u kunt er goed vertoeven op het terras! Lees meer

Luchtfoto van de camping

Buurserzand

Buurser- & Haaksbergerveen
Dit gebied ligt aan de zuidkant langs de Duitse grens en is één van de mooiste veengebieden van Nederland. Hoogveen is schaars in Nederland, maar in het Buurser- en Haaksbergerveen is het gelukt om het weer in ere te herstellen, door het water via damwanden op peil te houden. Vroeger werd hier turf gestoken.

Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, meertjes en vennen… In dit natuurlijke decor leven talrijke dieren. Al deze natuurgebieden worden begraasd door de schaapskudde. De kudde overwinterd aan Broekheurnerweg in Buurse, waar deze op afspraak te bezichtigen zijn. Bekend is ook de Buurserbeek, die middendoor het buitengebied stroomt. Vroeger, maar ook nu wordt er veel gerecreëerd aan de beek. Er mag gevist worden, maar denk aan een geldige vispas. 
De Buurserbeek ligt op loopafstand van de camping! Lees meer

In de buurt

Genoeg te doen!

Recreatiepark het Rutbeek
Op ca. 3 km van de camping ligt recreatieplas het Rutbeek. Hier kan men zwemmen, duiken, wandelen en fietsen. Tevens is er de mogelijkheid tot kanoën, waterskiën, wakeboarden, surfen, waterfietsen en skiën (borstelbaan). Of gewoon lekker relaxen op de ligweiden en strandjes..

Plaatsen in de buurt
Er zijn een tal van mooie in de buurt gelegen dorpen en steden, zoals Haaksbergen (4 km) en Enschede (10 km), welke echt een bezoekje waard zijn! In de zomer worden hier leuke activiteiten, markten en braderieën georganiseerd.  

Een dagje uit
Of het nu gaat om musea, (water)molens, markten, tuinen of attractieparken,
vanaf onze camping is alles uitstekend te bereiken en dus voor elk wat wils! Niets moet alles mag! Er is genoeg te doen om u te ontspanning. In onze ‘Kuierhook’ (nabij sanitair) is een infohoek met folders uit de omgeving.

Buurserzand

Buurserzand

Links

Ook leuk...

Wat ook veel bezocht wordt door onze gasten: